• Slider Image

Onderhoudsbeurten

Kleine onderhoudsbeurt

Bij een kleine onderhoudsbeurt worden diverse punten in de auto op slijtage en afstelling gecontroleerd. Tijdens het rijden worden bepaalde delen van de auto belast en zijn daardoor aan slijtage onderhevig. Om ervoor te zorgen dat uw auto het goed blijft doen worden er tijdens de kleine inspectie niet alleen de motorolie en het oliefilter vervangen, maar meer dan 30 punten worden gecontroleerd op een juiste werking. Scharnieren worden gesmeerd en vloeistoffen worden bijgevuld, zodat deze tot aan een volgende onderhoudsbeurt kunnen blijven functioneren. Door een kleine onderhoudsinspectie tijdig uit te laten voeren kunnen problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en verholpen voordat dit tot problemen gaat leiden. In het onderhoudsboekje van je auto staat beschreven wanneer de kleine onderhoudsbeurt moet worden uitgevoerd.

 

Grote onderhoudsbeurt

De grote onderhoudsbeurt is ervoor om alle punten aan een auto te inspecteren. Naast het verversen van de motorolie en het vervangen van het oliefilter worden ook andere filters vervangen of gereinigd. De brandstof- en luchtfilter, de motorpakkingen, het koelsysteem, stuurbekrachtiging kortom alle aanwezige systemen worden, gereinigd en en/of vervangen. Doordat bij een grote onderhoudsinspectie veelal ook de onderdelen worden gecontroleerd die ook bij een APK-keuring dienen te worden geïnspecteerd vaak wordt dit veelal gelijktijdig uitgevoerd. In het onderhoudsboekje van de auto is terug te vinden wanneer een grote onderhoudsbeurt noodzakelijk is.

 

Zomer- en Winterbeurt

Denk ook eens na over een zomer- of een winterbeurt. Veel auto\\\’s worden een paar keer per jaar aan soms extreme omstandigheden blootgesteld, bijvoorbeeld tijdens een lange reis met de caravan naar het zuiden. Of een rit over de besneeuwde en beijzelde wegen op weg naar de wintersport. In dergelijke gevallen is het raadzaam om vooraf een aantal zaken te laten checken. Zit er nog voldoende koelvloeistof in het systeem? Heeft de remvloeistof nog de juiste samenstelling? Zit er nog voldoende profiel op mijn banden? U Kunt het beste voor de zomer en winter even een check uit laten voeren, zodat u altijd veilig op weg bent.

Camper Onderhoud

Regelmatig onderhoud van de camper is belangrijk en bespaart veel kosten op de lange termijn.  Elk jaar dient de camer APK gekeurd te worden, dan zal het motorische en mechanische bekeken, vervangen of eventueel gerepareerd worden. Hierbij verdient het gas (kook systeem) speciale aandacht.