• Slider Image

LPG Inbouwservice

Autobedrijf Mulders, gespecialiseerd in het inbouwen van LPG-installaties

Er zijn verschillende redenen om over te stappen van benzine naar LPG. Met LPG rijdt U een stuk goedkoper dan met benzine. Het prijsverschil is aanzienlijk. Bovendien doet een goede computergestuurde LPG-installatie qua vermogen niet onder voor een benzinemotor. Informeer daarom naar de mogelijkheden bij ons om over te stappen van benzine naar LPG!

Inbouw van LPG installaties

Autobedrijf Mulders staat in de regio bekend als een bedrijf dat vakwerk levert als het gaat om LPG-inbouw en reparatie. Wij werken voor particulieren, merkdealers en leasemaatschappijen. Betrouwbaarheid van de installatie is niet alleen afhankelijk van het merk. Nog belangrijker is de kwaliteit van inbouw en de afwerking ervan. Vrijwel alle storingen komen voort uit slecht gemaakte verbindingen of achterstallig onderhoud. Door onze uitgebreide ervaring kunnen wij u een gedegen advies geven over welk merk het beste voor uw auto is. Uiteraard zijn wij RDW-erkend en zorgen wij voor de afwikkeling van het kentekenbewijs, zodat dit gewijzigd wordt naar LPG (G3). Tijdens de inbouw kunt u gebruik maken van een leenauto, een stukje extra service dat wij u bieden. Deze is gratis!

Reparatie aan LPG installaties

Heeft u toch problemen met een LPG-installatie?
Dan hebben wij de kennis en apparatuur in huis om een storing te kunnen uitlezen, lokaliseren en te verhelpen.

Turbomotoren en LPG

Voor steeds meer turbomotoren kunnen wij een LPG-installatie leveren. Vraag daarom naar de mogelijkheden!

LPG-G3 belasting

LPG-G3 installatie betekent dat de installatie voldoet aan de hoogste milieu- en emissie-eisen. Ook moet de auto aan de zogenaamde 94-12 norm voldoen. De meeste auto’s vanaf bouwjaar november 1994 voldoen hieraan.
De overheid stimuleert en betaalt mee aan deze eis.
De accijnzen op LPG zijn lager dan die op benzine en diesel. Ook krijgt de eigenaar van een auto met een LPG-G3 installatie jaarlijkse een korting van € 320 op de wegenbelasting.

Alleen maar voordelen?

Een auto die rijdt op LPG heeft helaas niet alleen maar voordelen. Een auto op LPG heeft een meerverbruik van ongeveer 15% en sommige auto’s zijn minder geschikt voor LPG.
Het omslagpunt voor autogas ligt voor nieuwe auto’s rond de 14.000 kilometer. Dat betekent, dat iedere kilometer die je méér rijdt een besparing oplevert. Voor een occasion waar al een gasinstallatie in zit, ligt het omslagpunt voor een auto zelfs rond de 5.000 kilometer, in het geval van een auto die onder de G3-regeling valt.
Via onderstaande link kunt u hier het omslagpunt berekenen wanneer het voor u voordelig wordt om op lpg te gaan rijden.

Wat is Flashlube?

Flashlube klepsmering is een hightech loodvervanger, ontworpen voor extra bescherming van de klepzittingen en
kleppen. Flashlube zorgt voor een beschermende laag op de kleppen en klepzittingen, waardoor “metaal op metaal contact” wordt vermeden. Ook heeft het produkt een reinigende werking op de kleppen en de verbrandingsruimte.

Is Flashlube economisch?

Flashlube klepsmering is zeer geconcentreerd. Een liter Flashlube is goed voor 1000 liter brandstof.

Voor welke wagens is een LPG installatie geschikt

– Alle wagens die zijn ontworpen voor loodhoudende superbenzine, omdat deze geen volledige bescherming meer hebben sinds lood is verwijderd uit milieu overwegingen.

– Alle wagens, die omgebouwd zijn op LPG van CNG om  voortijdige klepinslag bij zware belasting te voorkomen.

– Alles wagens op LPG. LPG verbrandt heel schoon, het bevat geen additieven Echter sterven slijtage tegen gaan. Door het ontbreken van klepsmering In combinatie met de hogere verbrandingstemperatuur (+/-80 °) van LPG kunnen kleppen van mindere kwaliteit namelijk voortijdig inslaan. De enige oplossing is dan de cilinderkop te reviseren!